Little Hands Coding Projesi Ekim Ayı Etkinlikleri

14.10.2023 155

Türkiye, İspanya, İtalya ve Litvanya'dan ortaklarla birlikte yürütülen Little Hands Coding projesine okulumuz 3/C sınıfı öğrencileri ve sınıf öğretmeni Yasemin İnan katıldı. Minik eller kodluyor adlı eTwinning  projemizin amacı 5-9 yaş arası okul öncesi ve ilkokul öğrencilerinin temel kodlama aktivitelerini yaparak; bilişsel ve ince motor becerilerini geliştirmek,ingilizce kelime hazinelerini artırmak,günümüz dijital çağına adım atmalarını sağlayıp ,yaratıcılıklarını oraya çıkarmaları fırsatını sunmaktadır. Öğrencilerimiz aynı zamanda işbirliği, iletişim, anlama, mantık kurma, kavrama becerilerini geliştirme imkanını bulacaklar. Kodlayarak hem eğlenecekler hem de farklı ülkelerdeki akranlarının da aynı eğitimi aldıklarını görecekler ve kodlamanın uluslararası bir dil olduğunu keşfedecekler. Kodlama eğitimi alan öğrencilerimiz bilişsel becerilerini güçlendirmenin yanı sıra sayısal düşünmeyi de öğrenirler. Kodlamanın başlangıç temellerini öğrenecekler ve ilerleyecekler,hatalarını fark edip bunları hızlı ve kolay bir şekilde çözebilecekler.