Okulumuzun 2017 Yılında Hazırlanan Arşiv Tarihçesi

Okulumuzun 2017 Yılında Hazırlanan Arşiv Tarihçesi

24.01.2023 112

Kaşıkçıoğlu İlkokulu olarak eğitime başlayan okulumuz, İnegöl'ün tanınmış ailelerinden Kaşıkçıoğlu veya Kaşıkçılar namı ile anılan aile tarafından şimdiki binanın karşı tarafındaki bir bina Milli Eğitime okul olarak bağışlanmıştır. Bu bina 1334 veya 1335 yıllarında, miladi olarak ta 1917 yılında bağışı yapılmış oluyor.

Kaşıkçıoğullarından Ahmet oğlu Abdullah'a ait olan bina, vasisi bulunan ve yine aynı aileye mensup Halil oğlu Mehmet Efendi tarafından bağışı yapılmıştır. Kendisi bağışı yaptığı yıllarda hacca gitmiş ve orada ölmüştür.  Halen mezarı Mekke'dedir. Esas binanın sahibi  ve binanın Milli Eğitime bağışının yapılmasını isteyen  Ahmet oğlu Abdullah Efendi  yeni yapılmış bulunan şimdiki binanın batısındaki son dershanenin olduğu yerde gömülüdür.

Milli Eğitime bağışı yapılmış olan eski bina Milli Mücadele yıllarında  bir müddet amaç dışı kullanılmış ise de  çok kısa süren bu devre sonunda bina tekrar eğitim-öğretim faaliyetlerinde kullanılmak üzere devredilmiştir. Uzun müddet okul olarak kullanılan bina, ahşap olması nedeniyle yıkılmaya ve tehlike arz etmeye başlamıştır. 

Okulun yenilenmesi için yapılan müracaatlar bir sonuç vermeyince, çevre halkı bir dernek kurarak bina yapımını üzerine almıştır. Dernek başkanlığını uzun süreler belediye başkanlıklarında da hizmetler vermiş olan Ahmet AKYOLLU almıştır.

Eski binanın satışından elde edilen para ile işe başlayan Ahmet AKYOLLU'nun bugün içinde eğitim ve öğretim gördüğümüz yeni binanın yapılmasında çok büyük emekleri vardır.

1958 Yılında inşaatına başlanan yeni okul binası, eski okul binasının tam kuzeyinde yine Kaşıkçıoğulları'nın İnegöl Belediyesine mezarlık olarak bıraktıkları arsa üzerine yapılmıştır. Sekiz derslikli olarak 1959 yılında eğitim-öğretime açılmıştır.

             Ahmet AKYOLLU'nun şahsi gayretleri ve çevre halkının gayretleri ile yapılmış ve iç mefruşatı da yine aynı kişilerce tamamlanmıştır.

             Yeni yapılan şimdiki bina üç ana bloktan oluşmuştur. 1.Blok İdari Bölümler, 2. ve 3. Bloklar ise dershaneler ve öğrenci tuvaletlerini kapsamaktadır. Okulun kapladığı saha 562  metrekaredir. 2017  metrekare de öğrenci oyun bahçesi ile ön çiçeklik bahçesi gelmektedir. Toplam olarak 2579 metrekarelik bir alanı kaplamaktadır.

1992 yılında İlköğretim Okuluna dönüştürülmüştür. Sekiz derslikli iken öğrenci çokluğu nedeniyle salondan bir bölüm dershane haline çevrilmiş olup Dokuz derslikle ve çiftli öğretim yapılmıştır. Anasınıfı ile beraber on derslikle öğrenimine devam etmiştir.

4+4+4 uygulaması ile İlkokul olarak 1-4. Sınıfların eğitimi ile görevlendirilen okulumuz kademeli geçişi benimsemiş ancak 2013-2014 öğretim yılında yeterli ders yükünün olmaması nedeniyle 7. Ve 8. Sınıflarını  Atatürk Ortaokuluna vererek sadece 1-4. Sınıf öğrencilerinin eğitimine odaklanmıştır.

Okulumuz 2017/2018 eğitim öğretim yılından itibaren "İnegöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi" binasına taşınarak tam gün eğitim vermeye başlamıştır.Okulun ismi "İNEGÖL İLKOKULU" olarak değiştirilmiş ve anasınıfı kapatılarak yerine 3 şube özel eğitim sınıfı açılmıştır.

2017-2018 Öğretim Yılı itibariyle 1-4. Sınıf 16 şube, Özel Eğitim Sınıfında 3 Şube olarak öğretime devam etmektedir. Ayrıca okulumuzda Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonu projesi kapsamında Suriyeli öğrenciler için 1 eğitici bulunmaktadır. 

 2022-2023 Eğitim - Öğretim Yılı İtibarıyla personel durumu; Müdür:1,  Müdür Yardımcısı:1,  Sınıf Öğretmeni:16 , Özel Eğitim Öğretmeni :6 , Branş öğretmeni:1,Rehber Öğretmen:1,  Suriyeli Öğrenciler için Eğitici 1 , İşkur Personeli:2, PİKTES Yrd. Hizm. Personeli 1 oluşmaktadır. Toplam:30 Personelle görev yürütülmektedir

 

icerikler/okulumuz_4085923.html